Galaktika 276

990 Ft

Galaktika 276

ISBN:
Cikkszám: 24301813276 Kategória: Címkék: , , , , , , , , , , , ,

Leírás

A Galaktika magazin márciusi számában befejeződik Connie Willis „Tűzőrség” c. kisregénye (a tavalyi év végén megjelent könyvsiker, az ÍTÉLET KÖNYVE folytatása). Vajon hamarosan önműködő autók tűnnek fel az utakon? Erre a kérdésre kapunk választ a központi tudományos rovatból.

Jack McDevitt (ALEX BENEDICT-ciklus) novellája a zene hatalmáról mesél el egy különös történetet – noha más aspektusból, mégis hasonló témát dolgoz fel Viktor Kolupajev írása, mely a havi retróban kapott helyet. Roman Afanaszjevtől egy felemelő történet került a lapba a Jó és a Gonosz örök küzdelmének egyik epizódjáról, míg R. A. Lafferty érdekfeszítő magyarázatot ad a húsvét-szigeti szobrok keletkezéstörténetére. Thomas Pierce írása a felelőtlen kísérletezés, a túlzott kíváncsiság káros következményeire hívja fel a figyelmet. A magyar alkotókat ezúttal Antal József és Bojtor Iván képviseli egy-egy novellával.

Folytatódik a képregényrovat és a Beszélő némaság című művészeti cikksorozat is. A sztárinterjúban Steven Spielberg mesél rendezői pályája fontos állomásairól. A filmajánló két „véresen komoly” valóságshow-ról szóló mozit mutat be, míg a Kapcsolatfelvétel az év elején nagyon is pezsgő SF-élet eseményeiről ad beszámolót. Az Intelligens dizájn és egyéb technikai vívmányokról szóló rövid írások mellett a jövő otthonába is bepillantást nyerhetnek az olvasók, míg a környezetvédelem témakörében egy forradalmian újszerű lakóparkot ismerhetnek meg.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 276”