Galaktika 273

0.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 customer review )

870 Ft

Galaktika 273, a Galaktika 2012 decemberi lapszáma

ISBN:

Leírás

A Galaktika magazin decemberi számában szomorú aktualitásról kell megemlékezni: elhunyt Borisz Sztrugackij. Ebből az alkalomból a legendás testvérpár első írása is olvasható. Új folytatásos kisregény indul útjára Mario A. Pei világhírű nyelvészprofesszor tollából, aki saját tudományterületét öltözteti fantasztikus köntösbe. A központi tudományos rovat ezúttal gigantikus településekkel ismerteti meg közelebbről az olvasókat.

Anne McCaffrey így, december elején elmeséli, milyen is az igazi Mikulás. Az egykori Nobel-esélyes szépíró, Harry Mulisch a háború borzalmait jeleníti meg letaglózó meséjében. Bruce Sterling írásában olyan jövőképet fest, melyben a technika egészen átveszi az irányítás az emberi sorsok felett, míg Kathryn Cramer hősének víziói tragédiákat vetítenek előre. A hazai SF Varga Csaba Béla művével képviselteti magát, mely bemutatja, mi várhat ránk a közelgő világvége után. Az e havi retro Steven Popkes kegyetlenségében is megható szerelmi története.

A lap beszámol továbbá a hazai SF-élet eseményeiről, exkluzív sztárinterjú szólaltatja meg Ian McKellent, a filmrovat pedig egy különleges animét mutat be. Az Intelligens dizájn egy igazán egyedi eljegyzési gyűrű történetéről számol be, a hírek között pedig sok-sok érdekesség kapott még helyet, többek közt a biciklisek álma, a soha ki nem lyukadó gumi, és a tán nem is oly távoli jövőben az utakra gördülő gömbkerekű motor.

Customers' review

Rated 0.00 out of 5 stars
1 review
5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

1 review for Galaktika 273

  1. […] ebben a számban, melyet a Sztrugackij testvérek egyik elbeszélése („A spontán reflex”, Galaktika 273) ihletett. Interjút készítettünk Burger Istvánnal, a magazin főszerkesztőjével, melyben az […]

Add a review