Galaktika 255

870 Ft

Galaktika 255, a Galaktika 2011. júniusi lapszáma

ISBN:
Galaktika: galaktika
Cikkszám: 24300111255 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Galaktika 255, a Galaktika 2011. júniusi lapszáma

 

A Galaktika magazin júniusi számában folytatódik az izraeli Lavie Tidhar folytatásos kisregénye, a „Héberpunk”. Ez az igazi kuriózumnak számító írás a héber misztikumot ötvözi a 20. század első felének népszerű noir krimijeivel, sőt az újabb fejezet még egy elveszett világba is ellátogat. A hónap központi tudományos témája a hidegháború tenger alatti játszmáiról lebbenti föl a fátylat. Csatlakozik hozzá a filmrovat is, amely a hidegháborús időszak tengeralattjárós SF-jeit veszi sorra.

A harcias téma köré a magazin több női szerzőt sorakoztat fel, akik azonban a maguk módján mégis ugyanolyan harciasak: Cherry Wilder egy idegen bolygón rekedt űrhajósról ír, aki valóságos özönvízzel szembesül; Lőrinczy Judit ezzel szemben egy távoli világ sivatagába helyezi gyermek hősét; Joanna Russ a nőuralom extrém példáját tárja elénk, szintén egy másik bolygón. Üdítően romantikus James Alan Gardner meséje a fiúról, aki idegenek sugárpisztolyára bukkan az erdőben, a havi retro pedig Wolfram Kober novellája egy messzi bolygóról, melynek felderítését látszólag áthatolhatatlan akadály gátolja.

Az interjú az ÖSSZEESKÜVÉSEK KÖNYVE – PARANOID TÖRTÉNELEM című kötet író-szerkesztőjét, a francia Olivier Delcroix-t szólaltatja meg. A játékrovat a „Witcher” fantasy-szeletelős második részét mutatja be, az intelligens dizájn szekció extrém könyvespolcokról, valamint Neil Gaimannek, a 27 KÉPTELEN TÖRTÉNET szerkesztőjének képregényéről, a „Sandman”-ről számol be, a tudományos hírek között pedig olvasható még cikk egy tetováló automatáról, egy gőzpunk headsetről és egy különös, egykerekű közlekedési eszközről. A szerkesztőség természetesen a havi nyereményjátékról sem feledkezett meg.

 

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 255”