Galaktika 249

870 Ft

Galaktika 249, a Galaktika 2010. decemberi lapszáma

ISBN:
Galaktika: galaktika
Cikkszám: 24300110249 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Galaktika 249, a Galaktika 2010. decemberi lapszáma

A Galaktika magazin decemberi számában befejeződik az ötszörös Zsoldos Péter-díjas Szélesi Sándor kisregénye, a ,,Szörnyeteg a hajtóműben”. A hónap központi témája az alvás titokzatos világa. Az alvás és az álmok állnak Peter Phillips elbeszélésének középpontjában is, amelynek hősei egy kómás beteget próbálnak kiszabadítani a csábító álom karmaiból. Keith Laumer űrhajósai ugyanakkor éppen a halál elől menekülnek álomvilágba, míg végül már azt sem tudják, mi a valóság körülöttük.
A hosszú idő után ismét a Galaktikában publikáló Kis Zoltán a mesterséges és a természetes intelligencia közötti különbségekről és hasonlóságokról szövi izgalmas meséjét. Luigi Brasili olasz szerző egy régi, elfeledett űrexpedíció nyomait kutatja. A nemrég elhunyt E. C. Tubbot megemlékezés és novella búcsúztatja, a havi retro pedig Dannie Plachta rövid, ám annál hátborzongatóbb írása.
Az interjúban Whitley Strieber, a 2012 című bestseller szerzője kap szót. A játékrovat az ,,Amnesia: The Dark Descen”-et mutatja be, a filmajánló a Csillagkapu sorozat humoros oldalát villantja fel. Az Intelligens dizájn Warren Ellis munkásságát ismerteti, de olvasható még cikk a lapban többek közt egy futurisztikus motorkerékpárról, egy beszéddel tölthető mobiltelefonról és az elektromos távvezetékek új nemzedékéről.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 249”