Galaktika 248

870 Ft

Galaktika 248, a Galaktika 2010. novemberi lapszáma

ISBN:
Galaktika: galaktika

Leírás

Galaktika 248, a Galaktika 2010. novemberi lapszáma

A Galaktika magazin novemberi számában folytatódik az ötszörös Zsoldos Péter-díjas Szélesi Sándor kisregénye, a ,,Szörnyeteg a hajtóműben”. A hónap központi témája az ember okozta katasztrófák fenyegető veszélye modern korunkban. Ehhez kapcsolódik Toochee novellája, az ,,Olajpusztító”, valamint Spike Milligan brit komikus Ószövetség-átirata.

Robert Silverberg, a MAJIPOOR-trilógia szerzője remek elbeszéléssel jelentkezik egy, a neandervölgyi emberek korában ragadt időutazó kalandjairól (A Csontház). Mike Resnick szatirikus rövid írása a túlnépesedésre és az intoleranciára kínál mulatságos megoldást. A lap megemlékezik a nemrégiben elhunyt, és Magyarországon sajnos szinte teljességgel ismeretlen James P. Hoganról, természetesen egy novella kíséretében.

Cordwainer Smith egypercese a jövő tömegeket szórakoztató háborújáról szól, a havi retro pedig Erneszt Marinyin szovjet szerző írása egy régi Galaktikából.

Az interjúban László Zoltán vall NULLA PONT című regényének megszületéséről. A játékrovat a ,,Fallout: New Vegas”-t ismerteti, a filmajánlóban pedig régen várt produkciók vergődéséről olvashatunk. Az Intelligens dizájn a tragikus körülmények közt, fiatalon elhunyt grafikus, Zsilvölgyi Csaba alias Max munkásságát méltatja. Olvashatók még cikkek a lapban Frank Schätzing új regényéről, egy luxusbunkerről, egy újfajta fordítóeszközről és még sok minden másról.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 248”