Galaktika 243

870 Ft

Galaktika 243, a Galaktika magazin 2010. júniusi lapszáma

ISBN:
Galaktika: galaktika
Cikkszám: 24300110243 Kategória: Címkék: , , , , , , , ,

Leírás

Galaktika 243, a Galaktika magazin 2010. júniusi lapszáma

A Galaktika magazin júniusi száma rögtön az első helyen a hazánkba látogató Jack McDevittet köszönti, aki az Ünnepi Könyvhét több helyszínén is dedikál. Ebből az alkalomból olvasható ,,Randevú a végzettel” című novellája. Új folytatásos kisregény indul, az olasz SF nemrég elhunyt, nagy alakjának, Lino Aldaninak a tollából, ,,Napfogyatkozás” címmel.
A hónap központi témáját az alternatív energiaforrások szolgáltatják, ezzel foglalkozik a cikkek mellett még Frederik Pohl novellája is, a ,,Hóban, fagyban…”, valamint kisebb mértékben Nemere István írása, az ,,Öreg bolygó”.
Marina és Szergej Gyacsenko a ,,Demográfia” új világrendjébe nyújt bepillantást, míg Jean-Claude Dunyach egy tőle megszokott, poétikus írással jelentkezik. A havi retro R. A. Lafferty novellája, a ,,Lassú kedd éjszaka”.
A játékrovat az álom és a valóság határán egyensúlyozó pszichológiai akció-thrillert, az ,,Alan Wake”-et mutatja be, a filmajánló egy ismeretterjesztő rajzfilmsorozatot taglal, valamint a német mozik digitális átállását. Az exkluzív interjú Kim Stanley Robinsont szólaltatja meg, A RIZS ÉS A SÓ ÉVEI és az ÁRRAL SZEMBEN Hugo- és Nebula-díjas amerikai szerzőjét. A könyvajánló egy közel fél évszázados SF-képregény új kiadásáról és egy új Cormac McCarthy-regényről ad hírt, de olvashatók még cikkek a lapban egy futurisztikus autócsodáról, egy lézer-óráról és egy különleges könyvtámaszról is, az illusztrációs anyag és egy nekrológ pedig a nemrégiben elhunyt legendás festőről, Frank Frazettáról emlékezik meg.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 243”