Galaktika 241

870 Ft

Galaktika 241, a Galaktika 2010. áprilisi lapszáma

ISBN:
Galaktika: galaktika
Cikkszám: 24300110241 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Galaktika 241, a Galaktika 2010. áprilisi lapszáma

A Galaktika magazin áprilisi számában folytatódik Lucius Shepard amerikai kultszerző Hugo-, Nebula- és World Fantasy-díjra egyaránt jelölt kisregénye, a ,,Kövön átszüremlő csillagok”. A hónap központi témája a repülés jövője, ehhez kapcsolódik David H. Keller klasszikus novellája, ,,A vértelen háború”, mely a robotrepülőgépek ötletét előlegezte meg, már 1928-ban.
A Nemzetközi Könyvfesztiválra hazánkba látogató Robert J. Sawyernek is olvasható egy írása a lapban, ,,A Sas leszállt” címmel – ez akár dedikáltatható is lesz a szerzővel április 24-én, a Millenárison.
Lovas Lajos új elbeszélése maró szatíra az oktatásügy jelenéről-jövőjéről, míg a lapszám másik magyar írója, Kánai András egy rendkívül szokatlan szuperhős-történettel áll elő. A retro-rovat Theodore Sturgeon ,,Az ember, aki elveszítette a tengert” című gyönyörű, drámai írását közli újra, és két megemlékezés is helyet követelt magának ezúttal: William Tenn amerikai szerzőt ,,Fel, keletre!” című elbeszélése búcsúztatja, Robert T. McCall festőt pedig a lap illusztrációs anyaga. Ebben a hónapban az interjú Rafael Marínt szólaltatja meg, a SHERLOCK HOLMES ÉS AZ EINSTEIN-GYÁR íróját.
Olvashatók még cikkek többek közt egy internetes Star Trek-játékról, a ,,9″ című új animációs filmről, egy könyvről, ami a 101 legfontosabb SF-filmet veszi sorra; az energiatakarékosság jegyében a lap bemutat még egy ökokonyhát, egy különleges komputer-egeret és egy nem kevésbé rendhagyó, hintaszék által működtetett lámpát.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 241”