Galaktika 240

870 Ft

A Galaktika magazin 240., 2010. márciusi lapszáma

ISBN:
Galaktika: galaktika
Cikkszám: 24300110240 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Galaktika 240

A Galaktika magazin 240., 2010. márciusi lapszáma

A Galaktika magazin márciusi számában folytatódik Lucius Shepard amerikai kultszerző Hugo-, Nebula- és World Fantasy-díjra egyaránt jelölt kisregénye, a ,,Kövön átszüremlő csillagok“. A hónap központi témájául a mutánsokat választotta. Ehhez kapcsolható több novella is, hiszen Suzy McKee Charnas ,,Bögyös“-e egy éppen divatos mutációfajtáról, a likantrópiáról szól, de Henry Kuttner írása, az ,,Ez a ház kiadó” szintén különleges lényeket mutat be, a francia Denis Labbé pedig szinte őskori szintre visszakorcsosult embereket.
K. Varga Beáta ,,Inga” című elbeszélése a kollektív tudat normáinak változékonyságára keres magyarázatot, míg Kate Wilhelm egy férfi tudatának mélyére fúr le álmain keresztül. Mihail Puhov ugyanakkor a törzsfejlődés folyamatát mutatja be meglepő szemszögből. A lap megemlékezik a nemrégiben elhunyt Fekete Gyuláról, a retro-rovat novellája is tőle származik.
Olvashatók még cikkek a ,,Dark Void” című komputerjátékról, egy japán animéról, az ,,Égenjárók“-ról, a Discovery Channel SF-vonatkozású műsorairól és érdekes technikai újdonságokról. Befejeződik Hargitai Henrik sorozata az SF és a planetológia viszonyáról, interjú készült Marina és Szergej Gyacsenkóval, az ALEKSZANDRA ÉS A TEREMTÉS NÖVENDÉKEI című sikerkönyv szerzőpárosával, és a könyvrovat is visszatér egy igazi modern ritkaság bemutatásával.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Galaktika 240”