Akció!

Endümion

2,990 Ft 990 Ft

Az Irodalmi Nobel-Díjasok Könyvtárának huszadik darabja. A világirodalom nélkülözhetetlen művei egy 27 részes könyvsorozatban. Egyetlen családi könyvtár sem teljes nélküle.

ISBN: 9789639828834
Műfaj: regény
Oldalszám: 256
Brand: Nobel-díjas klasszikusok

Leírás

Az Endymion az 1800-as évek végének hanyatló Közel-Keletére varázsolja az olvasót, Verner von Heidenstam egyedülálló kalauzolásával. Az író fiatalon bebarangolta Egyiptomot és Görögországot, ekkor ejtette rabul a keleti kultúra, melynek nagy hódolója és elbeszélője lett. De nem csupán a díszlet, a végső tündöklését élő Damaszkusz jelenik meg előttünk a maga pompájában, s aranyozza be a művet. A regény szereplői kiválóan megrajzolt, élő, eleven, lélegző karakterek, akiknek külvilág felé mutatott rideg páncélja alatt gazdagon burjánzó érzelmekre lelünk.

Az öngyilkos álmából még egyszer felriadó, legendás városban a kelet és a nyugat vált érzéki csókot a történet folyamán. Azonban a tüzes szónoklataival kitűnő szabadságharcos, Emin és az álmodozó amerikai fiatalhölgy, Nelly Harven szerelmének romantikus álomképét a forrongó valóság durva kézzel igyekszik szétszakítani.

Verner von Heidenstam, az 1916-ban irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett svéd író-költő hazájának egyik, ha nem a leghíresebb tollforgatója. Ahogy életében, úgy műveiben is mindig a szépséget, az eleganciát képviselte, s határtalanul rajongott a mesés Kelet kincseiért. A nemes művészetet és az emelkedett szórakozást kereső olvasók maguk is részesei lehetnek Heidenstam varázslatos történetének, ahol az író biztos kézzel kalauzolja a fenségesre áhítozókat festői birodalmában.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Endümion”

Érdekelhetnek még…

  • Akció!

    Doni mesék

    2,990 Ft 990 Ft