Akció!

Bestiárium

2,990 Ft 1,495 Ft

Ffantasztikus történelmi rejtély, kísértő szerelmi történet és egy pillantás a megismerhetetlenre. Nyomozás egy régen elveszett könyv után, ami tartalmazza azoknak az állatoknak a leírását, amik lemaradtak Noé bárkájáról.

Oldalszám: 312
Fordító: Radnóti Alíz
ISBN: 978-963-9828-58-2
Eredeti cím: The Bestiary
Brand: Metropolis Könyvek
Zsáner: fantasy
Témakör: Személyiségfejlődés

Leírás

Xeno Atlas Bronxban nőtt fel. Anyja korán meghalt, apja pedig az évek nagy részében tengerészként járta a világot, így a fiúra szicíliai származású nagyanyja vigyázott, aki esténként állatszellemekről mesélt neki különös történeteket. Felcseperedvén Xeno megszállottjává vált az állatoknak, s közülük is leginkább a rendkívüli lényeknek. Szenvedélyét tovább tüzeli egy elveszett középkori szöveg, a Karaván Bestiárium, mely állítólag azokat a teremtményeket gyűjtötte össze lapjain, amiknek nem jutott hely Noé Bárkáján. Írt a griffről, a mantikórról, a szfinxről és a főnixről, csupa olyan csodalényről, melyek a mi világunkban nem léteznek már. Xeno a kézirat után nyomozva elhagyja New Yorkot, s bejárja Európát, Ázsiát, hogy végül mégis saját családjának történetében leljen rá a legnagyobb rejtély kulcsára.

A Jorge Luis Borges szellemi örökösének tartott szerző műveivel az Egyesült Államokban is meghonosította az addig inkább Dél-Amerikára jellemző mágikus realizmust, hogy olvasóit és kritikusait egyaránt elkápráztatva díjat díjra halmozzon, megjárva a bestsellerlisták csúcsait.

“Elképesztően tehetséges író.”
– Washington Post Book World

“Költői prózája teli van titkokkal és izgalmas szereplőkkel.”
– Publishers Weekly

“Az embernek első pillanatban a Da Vinci-kód jut eszébe róla, de sokkal több annál: melankolikus utazás a világ körül és az emberi lélek mélységeiben.”
– Bookmarks

“Művelt és lírai, ugyanakkor nyaktörő iramú regény. Minden kicsit nagyobb benne, mint a való életben, s éppen ezért érdekesebb is.”
– New York Times Book Review

Könyvtrailer

Visszhang
Fictionkult.hu

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Bestiárium”