Műfaj: novellák
Zsáner: Sci-fi
Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Webshop ár: 20% engedmény a bolti árból!

Cikkszám: 9786155628153 Kategóriák: , Címkék: , ,

3,290 Ft 2,632 Ft

Leírás

Utazni sokféleképpen lehet. Rövidebb távokra gyalogosan is eljuthatunk, hosszabbakra már inkább valamiféle közlekedési eszközzel indulunk. Fejlett technikával egészen messzire elérhetünk a térben… vagy akár az időben. De létezik másfajta utazás is. Ahhoz elég annyi, ha lehunyjuk a szemünket, és szárnyra kapunk. Várnak ránk messzi idők, távoli világok. Lehetünk feltalálók, katonák, űrhajósok, diplomaták, szerelmes fiatalok, esetleg ugyanolyan egyszerű, hétköznapi emberek, mint a valóságban.

Ám ez az álomvilág különös kaleidoszkópját tárja elénk lehetséges életeknek. Fénytörés-szikráiban felvillannak elszalasztott és soha el nem jött pillanatok, de megcsillannak a jövő színes kristályai is. Csak meg kell tanulnunk kiszakadni a mindennapok taposómalmából, ellazulni, és átadni magunkat a varázslatnak, melyet csakis egy álomutazás adhat meg nekünk.

 

Kasztovszky Béla, a Kétszemélyes világ és a GRIN Zsoldos Péter-díjas szerzője évtizedeken keresztül változatlan fiatalossággal és frissességgel írta egyedi hangvételű történeteit, amelyekben az emberi lélek titkait kutatva, ha kellett, a csillagok közé is kimerészkedett. Meglepetten kaptunk észbe, hogy már a 75. születésnapjára készülünk. Aztán egyszerre végleg fényévek távolába szökött körünkből. E kötet, mely újabb írásait köti csokorba, immár csak posztumusz tisztelgés lehet tehetsége előtt.

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Álomutazás”

Információk

  • Cím : Álomutazás
  • Eredeti cím :
  • Fordító :
  • Sorozat : Galaktika Fantasztikus Könyvek
  • Oldalszám :
  • ISBN :
  • Ár : 3290 Ft

A szerző(k)-ről

Kasztovszky Béla

Kasztovszky Béla

Kasztovszky Béla (1942. február 5., Fülöpszállás-Telekpuszta – 2016. december 10., Budapest) pedagógus- és jogászcsaládban született. 1943-ban családja Budapestre költözött. 1955-ben pályázatot nyert A jövő városa című dolgozatával. 1967-ben villamosmérnökként végzett a Műegyetemen, és mérnökként dolgozott. 1984-ben létrehozott egy videostúdiót; több száz műszaki film alkotásában vett részt. Az ötvenes évek végétől művelte az irodalmat, eleinte verseket írt, majd egy önéletrajzi művet. Felesége biztatására kezdett tudományos-fantasztikus műveket írni, elsőként a kötetében is megjelent Musztafa c. elbeszélés első változatát. 1974-ben fedezték föl, ekkor az Írószövetség SF-stúdiójának tagja lett. Műveit áthatja az emberi felelősség tudata. Elsősorban hőseinek belső világa érdekli, az emberi pszichikum ábrázolása iránt fogékony. Szívesen játszik az idő problémájával, de foglalkoztatja az emberiség jövője is. A látszólagos pesszimizmus ellenére alapvetően bizakodó: az emberiség teheti tönkre a Földet, de a hibáinkból okuló új nemzedék fogja megmenteni is. Írói problémalátásáról maga vall műveiben: bízik az emberi önzés leküzdésében, az áldozatkészségben. (Forrás: Magyar Írószövetség)