Akció!

A város és a csillagok

2,470 Ft 1,490 Ft

Clarke sci-fi remekeit csokorba gyűjtő sorozatunk 2. kötete filozófikus mese az SF hőskorából.

Fordító: Vámosi Pál, Németh Attila
Eredeti cím: The City and the Stars
Oldalszám: 288
ISBN: 9789639828063
Brand: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Zsáner: Sci-fi

Leírás

A történelem tele van nagyszerű városokkal, de Diasparhoz egy sem fogható. Évmilliók óta zárkózik védelmező kupolája mögé, hogy elszigetelje magát a széthulló külvilág veszélyeitől. Valamikor olyan hatalommal rendelkezett, ami előtt még a csillagok is meghódoltak, de aztán – a legendák szerint – a bolygón kívülről érkező támadók visszaűzték az emberiség utolsó maradékát a város biztonságot nyújtó falai közé.Diaspar lakói örök életűek, de a halhatatlanságért nagy árat fizettek: sosem hagyhatják el tökéletesen szervezett, minden kényelemmel ellátott otthonukat.

Ebbe a változatlanságba dermedt világba születik bele Alvin, a Kiválasztott, aki merőben más vágyakkal rendelkezik, mint a többi ember. Ő meg akarja tudni, mi van a város falain kívül. Mivel erre senkitől, még a Központi Komputertől sem kap választ, maga indul el rejtett föld alatti folyosókon, hogy utánajárjon a legendáknak, és megfejtse Diaspar elzárkózásának igazi titkát.

Clarke e kötete örök érvényű történet,  tele hihetetlen kalandokkal és technikai csodákkal. Az új kiadást mintegy keretbe foglalja a szerző magyarul először olvasható előszava, valamint a neves ausztrál írónak, Damien Brodericknek külön a mi kötetünk számára készített utószava.

“Clarke legtökéletesebb műve.”
-The Encyclopedia of Science Fiction

Visszhang

ekultura.hu

Endless

Additional Information

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “A város és a csillagok”

Érdekelhetnek még…

  • Akció! Az idő szeme

    Az idő szeme

    2,670 Ft 1,490 Ft
  • Akció! A gyermekkor vége

    A gyermekkor vége

    2,370 Ft 1,490 Ft